Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости

прва | предходна | следна | последна
новости 21 до 30 од 64

04.09.2014. - ХХIII Симпозиум на МАНД - Рокот на доставување на насловот на темите

Рокот на доставување на насловот на темите е 01.10. 2014 година. Покрај насловот, наведете на кој историски период се однесува темата...
 
 
31.07.2014. - XXIII Симпозиум - Виница

ХХIII Симпозиум на МАНД ќе се одржи во Виница, кон крајот на октомври 2014 година. Намера е на симпозиумот да бидат претставени трудови со најнови сознанија од последните археолошки истражувања во Р. Македонија. ...

 
 
30.12.2013. - Среќни празници

Претседателството на МАНД на сите членови им ја честита новата година и божиќните празници со желби за успешна 2014 година...
 
 
21.10.2013. - Почина археологот Владо Маленко

Почина археолог Владо Маленко, долгогодишен член на МАНД, проучувач на средновековната археологија во Македонија...
 
 
29.07.2013. - Реакција на Македонското археолошко научно друштво до медиумите

Македонското археолошко научно друштво ја изразува својата крајна изненаденост од непријатностите со кои се соочува еден од неговите најеминентни членови, археологот Паско Кузман, којшто и самиот, во два мандати беше претседател на најстарата асоцијација на професионални археолози во Македонија...
 
 
17.05.2013. - Промоција на книгата Конзервација на метални археолошки предмети

Во чест на одбележувањето на Меѓународниот ден на музеите, в понеделник, на 20 мај со почеток во 12 часот, во Музејот на Народната банка на Република Македонија ќе се одржи промоција на книгата Конзервација на метални археолошки предмети од Дијана Ванчевска и Билјана Бозароска Павловска....
 
 
30.01.2013. - Манифестацијата "Музејска ноќ"

Музејот на град Виница по четврти пат ја организира манифестацијата „Музејска ноќ“. Годинава ќе се одржи на 01.02 со почеток од 20.00 часот...
 
 
21.01.2013. - Почина археолог Трајанка Јовчевска

Почина археолог Трајанка Јовчевска, долгогодишена членка на МАНД, проучувач на праисториската археологија во Македонија...
 
 
18.01.2013 - Oтворањето на МУЗЕЈОТ НА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА

Музејот на град Скопје Ве поканува на отворањето на
МУЗЕЈОТ НА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА...
 
 
02.12.2012. - Изложување на Адам од Говрлево и промоција на монографијата “Церје - Говрлево и Милош Билбија”

Во Музејот на град Скопје на 11.12.2012 година во 20:00 часот ќе се случат две собитија сврзани со неолитскиот локалитет Говрлево...
 
 
прва | предходна | следна | последна
новости 21 до 30 од 64

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop