Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости

прва | предходна | следна | последна
новости 11 до 20 од 65

2.04.2015. - On-line Петиција

Драги колеги и пријатели,

Ве молиме да ја потпишете петицијата и да ја препратите до што повеќе наши колеги. Би било од огромна важност да собереме што повеќе потписи за да покажеме дека имаме поддршка од колегите низ целиот свет...
 
 
23.03.2015. - Состанок на МАНД

Ве изветуваме дека во четврток 26.03.2015 година во 17:00 часот во просториите на Филозофси факултет - Скопје ќе се одржи состанок на МАНД...
 
 
22.03.2015. - Реакција на Македонското археолошко научно друштво

Македонското археолошко научно друштво, единствената асоцијација на професионални археолози во Република Македонија, најостро го изразува својот револт и крајното несогласување од разврската на долгиот судски процес, којшто се водеше против седуммина наши колеги и кој на јавноста и е познат како ,,случај на кражба на археолошки предмети од Музеи на Македонија,,...
 
 
20.03.2015. - Вонреден состанок на МАНД

Почитувани колеги,
претседателство на МАНД ве повикува на вонреден состанок во сабота, 21.03.2015. во 12:00 часот во просториите на Филозофскиот факултет во Скопје....
 
 
17.03.2015. - Почина археологот Радмила Пашиќ

Почина археолог Радмила Пашиќ, долгогодишен член на МАНД, проучувач на праисотриската археологија во Македонија...
 
 
15.12.2014. - Вонреден состанок на МАНД

По барања на дел од членството на МАНД на 29.12.2014. (понедлник) во 11:00 часот е закажан вонреден состанок на МАНД кое ќе се одржи во киносалата на Музејот на Македонија - Скопје....
 
 
27.11.2014. - Програма на XXIII Симпозиум на МАНД

Програма на XXIII Симпозиум на МАНД


ПЕТОК

10:00-12:00   Пристигнување и сместување во хотел Слив - Виница
12:00-13:00   Свечено отварање и поздравен говор
13:00-14:00   Коктел

...
 
 
14.11.2014. - Промена на терминот за одржување на XXIII Симпозиум - Виница

Драги членови,

Ве известуваме дека од технички причини терминот за одржување на XXIII Симпозиум на МАНД од 28.-30.11.2014. е презакажан за 05-07.12.2014....
 
 
07.11.2014. - ХХIII Симпозиум на МАНД

ХХIII Симпозиум на МАНД ќе се одржи од 28.-30.11.2014. во Виница.На симпозиумот да бидат претставени трудови со најнови сознанија од последните археолошки истражувања во Р. Македонија. ...
 
 
9.10.2014. - Промена на терминот за одржување на XXIII Симпозиум - Виница

Со оглед на тоа што финаскисте средства потребни за одржување на XXII симпозиум на Македонското археолошко научно друштво сеуште не префрлени на сметката на друштвото, претседателството на МАНД одлучи терминот за одржување на сумпозиумот да се одложи за еден месец т.е. во последниот викенд на ноември....
 
 
прва | предходна | следна | последна
новости 11 до 20 од 65

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop