Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости

прва | предходна | следна | последна
новости 1 до 10 од 64

25.06.2016. - Почина археологот Киро Ангеловски

Почина археологот Киро Ангеловски,кустос-советник и долгогодишен деректор на Музејот во Неготино...
 
 
31.12.2015. - Среќни празници

Драги колеги,

претседателството на МАНД би сакало да Ви ја честита новата 2016 година и божиќните празници. Воедно сакаме да ви посакаме многу здравје и среќа, како и голем успех во археолошките истражувања.

Срдечен поздрав, Предстедателство на МАНД...
 
 
24.11.2015. - ЧЕТВРТОК 09.30 АПЕЛАЦИЈА СКОПЈЕ СИТЕ !!!!!

На 26.11.2015, Четврток, во 9 и 30 предпладне е првото рочиште по повод жалбата на нашите колеги и останатите осудени во пороцесот "Кражба во Музеј на Македонија" пред Апелациониот суд во Скопје. Убаво би било во знак на солидарност и чин на подршка да не има во што поголем број во салата и во судот. Па колеги драги, како што милуваме да си се обраќаме еден на друг, да ја покажеме нашата колегијалност и на дело.

ЧЕТВРТОК 9.30 АПЕЛАЦИЈА СКОПЈЕ СИТЕ !!!!!...
 
 
4.08.2015. - Комеморацијата за животот и делото на археологот д-р Драгиша Здравковски

Комеморацијата за животот и делото на археологот д-р Драгиша Здравковски ќе се одржи во на 05.08.2015. во 13:00 часот во кино салата на НУ Музеј на Македонија - Скопје...
 
 
4.08.2015. - Почина археологот д-р Драгиша Здравковски

Почина археологот д-р Драгиша Здравковски, долгогодишен член на МАНД, проучувач на неолитот во Македонија...
 
 
14.05.2015. - Мислење на одбраната за осудените колеги во случајот "Кражба во Музеј на Македонија"

Пoчитувани колеги и пријатели.

Доколку сакате да ги погледнете завршните збови на одбраната на нашите осудени колеги кликнете тука...
 
 
14.04.2015. - Предавање „Религијата на античките Македонци“

Предавање на проф. д-р Наде Проева со наслов „Религијата на античките Македонци“...
 
 
6.04.2015. - Соопштение за јавноста од денешната прес конеренција на МАНД

Одлучивме преку оваа прес-конференција да и се обратиме на македонската јавност со цел да ги искажеме нашите ставови во врска со два немили настани случени неодамна во нашата средина - кражбата на драгоцени археолошки предмети од Музејот на Македонија и неправеднотo осудување на нашите колеги вработени во таа установа...
 
 
3.04.2015. - Прес конференција на МАНД

Македонското археолошко научно друштво на 06.04.2015 (понеделник), во 11 часот ќе одржи прес конференција пред Музејот на Македонија (до Куршумли Ан). Темата на прес конференцијата е поврзана со најновите случувања во македонската археологија, како што се проблемите со отуѓувањето на културното наследство, пресудите за неколку наши колеги, лошите услови во институциите и несоодветните законски регулативи....
 
 
2.04.2015. - On-line Петиција

Драги колеги и пријатели,

Ве молиме да ја потпишете петицијата и да ја препратите до што повеќе наши колеги. Би било од огромна важност да собереме што повеќе потписи за да покажеме дека имаме поддршка од колегите низ целиот свет...
 
 
прва | предходна | следна | последна
новости 1 до 10 од 64

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop