Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Истражувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости

прва | предходна | следна | последна
Новости 11 до 20 од 25

23.03.2015. - Состанок на МАНД

Ве изветуваме дека во четврток 26.03.2015 година во 17:00 часот во просториите на Филозофси факултет - Скопје ќе се одржи состанок на МАНД...
 
 
22.03.2015. - Реакција на Македонското археолошко научно друштво

Македонското археолошко научно друштво, единствената асоцијација на професионални археолози во Република Македонија, најостро го изразува својот револт и крајното несогласување од разврската на долгиот судски процес, којшто се водеше против седуммина наши колеги и кој на јавноста и е познат како ,,случај на кражба на археолошки предмети од Музеи на Македонија,,...
 
 
20.03.2015. - Вонреден состанок на МАНД

Почитувани колеги,
претседателство на МАНД ве повикува на вонреден состанок во сабота, 21.03.2015. во 12:00 часот во просториите на Филозофскиот факултет во Скопје....
 
 
17.03.2015. - Почина археологот Радмила Пашиќ

Почина археолог Радмила Пашиќ, долгогодишен член на МАНД, проучувач на праисотриската археологија во Македонија...
 
 
15.12.2014. - Вонреден состанок на МАНД

По барања на дел од членството на МАНД на 29.12.2014. (понедлник) во 11:00 часот е закажан вонреден состанок на МАНД кое ќе се одржи во киносалата на Музејот на Македонија - Скопје....
 
 
30.12.2013. - Среќни празници

Претседателството на МАНД на сите членови им ја честита новата година и божиќните празници со желби за успешна 2014 година...
 
 
21.10.2013. - Почина археологот Владо Маленко

Почина археолог Владо Маленко, долгогодишен член на МАНД, проучувач на средновековната археологија во Македонија...
 
 
29.07.2013. - Реакција на Македонското археолошко научно друштво до медиумите

Македонското археолошко научно друштво ја изразува својата крајна изненаденост од непријатностите со кои се соочува еден од неговите најеминентни членови, археологот Паско Кузман, којшто и самиот, во два мандати беше претседател на најстарата асоцијација на професионални археолози во Македонија...
 
 
21.01.2013. - Почина археолог Трајанка Јовчевска

Почина археолог Трајанка Јовчевска, долгогодишена членка на МАНД, проучувач на праисториската археологија во Македонија...
 
 
13.10.2012. - Почина археолог Кирил Трајковски

Почина археолог Кирил Трајковски, долгогодишен член на МАНД, проучувач на средновековната археологија во Македонија...
 
 
прва | предходна | следна | последна
Новости 11 до 20 од 25


 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop