Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Новости
   
4.08.2015. - Почина археологот д-р Драгиша Здравковски

Почина археологот д-р Драгиша Здравковски, долгогодишен член на МАНД, проучувач на неолитот во Македонија, кустос-советник и директор на НУ Музеј на Македонија и кустос-советник во НУ Археолошки Музеј на Македонија и поранешен вондреден професор на Институтот за историја на уметност со археологија при Универзитетот Св. Кирил и Меотдиј - Скопје.

Со неговото заминување македонската археологија загуби искусен и значаен археолог. Останува во нашите сеќавања.

Погребот ќе биде во 14:00 часот на 04.08.2015. (вторник) во градските гробишта во Св. Николе.
 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop