Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Изложби
   
30.01.2013. - Манифестацијата "Музејска ноќ"

Музејот на град Виница по четврти пат ја организира манифестацијата „Музејска ноќ“. Годинава ќе се одржи на 01.02 со почеток од 20.00 часот. Посетитетлите ќе можат да погледнат две изложби: на ликовниот уметник Славчо Данев од Виница и археолошка изложба на дел од наодите од железнодопската некропола Коколов Рид. Археолошката изложба ќе биде концепирана во вид на можна реконструкција на едно од погребувањата. Во склоп на манифестацијата ќе настапи и групата Zdeev (Здив), кои што во Виница за прв пат ќе го промовираат новиот албум „Метузалем“. 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop