Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Изложби
   
25.01.2011. - Втора музејска ноќ - Музеј на град Виница

МУЗЕЈ НА ГРАД ВИНИЦА ВЕ ПОКАНУВА НА ВТОРАТА ПО РЕД МУЗЕЈСКА НОЌ СО СЛЕДНАВА ПРОГРАМА:

20:00 ч.- ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „СЕСТРИ“ НА БЛАГИЦА СТОЈАНОВСКА ВО ГАЛЕРИЈА „ТЕРАКОТА“ (сала за венчавки)

21:00 ч.-ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „КУЛТНА ПЛАСТИКА ОД ЕНЕОЛИТСКОТО НАОЃАЛИШТЕ СВ. АТАНАС, С. СПАНЧЕВО ВО МУЗЕЈ НА ГРАД ВИНИЦА

Гости на вечерта:
Ангелина Катмерова-флејта
Зоран Христов-гитара

Манифестацијата оваа година е под покровителство на Министерството за култура и Градоначалникот на О. Виница.
 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop