Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Изложби
   
24.12.2010. - Археолошка изложба со резултатите од ископувањата од 2010 година

Со почеток во 14:00 часот во Музејот на Македонија ќе биде отворена традиционалната археолошка изложба со резултатите најновите откритија во текот на 2010 година, на која ќе бидат изложени седум илијади експонатикои беа откриени на археолошките наоѓалишта: Скопската тврдина - Кале, Скупи и Таор од Скопје, Стоби кај Градско, Стибера кај Прилеп, Хераклеја кај Битола, Плаошник, Самуиловата тврдина и Заливот на Коските (Музеј на вода) во Охрид и Охридско, Исар-Марвинци кај Валандово, Вардарски Рид кај Гевгелија, Цареви Кули кај Струмица, Виничко Кале кај Виница, Исар-Штип и Баргала во Штип и Штипско, Кокино кај Куманово и Тетовско Кале - Балтепе кај Тетово.
 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop