Почетна Новости Линкови Контакт E-Mail

  За МАНД
Историјат на МАНД
Статут
Претседателство
Одбори
 
Членови
Именик
Зачленување
 
Активности
Ископувања
Изложби
Промоции
Симпозиуми
Предавања
Екскурзии
 
Редакција
Редакција на MAA
Известувања
Macedonia Acta
Archaoelogica
Информатор
Изложби
   
26.12.2009. - Археолошка изложба со резултатите од ископувањата од 2009 година

Археолошка изложба со резултатите од ископувањата од 2009 година

Во Музејот на Македонија е отворена изложбата од поголемите археолошките ископувања од 2009 година од 18 локалитети финансирани од Владата на Република Македонија, меѓу кои се: Исар, Марвинци (Валандово), Скопската тврдина - Кале (Скопје), Хераклеа (Битола), Стоби (Градско), Стибера (Прилеп), Скупи (Скопје)...

Со овие ископување беа расветлувани сите археолошко-историски периоди кои поминале преку нашите простори (освен периодите на камените времиња и периодот на современието).

Изложбата ќе биде отворена во 13:00 часот на 27.12.2009. година, а ќе трае до 15.03.2010. година


 

 
© MAND 2005. All rights reserved. Powered by creative workshop